Petek Temizliği Fiyatı

Kalorifer petek temizliği fiyatı 2020 yılında olduğu gibi 2022 yılında da aynıdır. Petek temizliği petek sayısına göre değişkenlik gösteriyor. Periyodik olarak petek temizliğinin yapılması gerekiyor. Düzenli olarak yapılmayan petek temizlikleri, petekleri bozar ve etrafa yeterince ısı vermez. Petekler kapalı devre olarak çalıştıkları için temizleme işlemlerine dikkat edilmeleri gerekiyor.

Kalorifer Petek Temizliği Ne Zaman Yapılır?

Kalorifer petek temizliği periyodik olarak 2 yılda bir yapılması gerekir. Petekler kapalı devre ile çalıştığı için aynı su değiştirilmediği takdirde peteğin içinde pas, kir, kireç, tortu ve çamurlanma meydana getirmektedir. Buna ek olarak daha önceleri çok iyi ısınan petek ısınmamaya başlayabilir.

Petek temizliğini uzman kişilere bırakmanız gerekiyor. Petekleri temizleyen ustalar işi bildikleri için çok daha iyi bir şekilde ve detaylı temizlerler. Petek temizleme fiyatı uzman olan ustaya göre farklılık göstermektedir. Çok fazla olmayan fiyatlar kişilerin peteklerini temizleyebilmeleri için uygundur.

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petekler de oluşan tıkanmalar ısınma verimini düşürür. Belirli aralıklar ile yapılan petek temizliği ısınma performansınıza etkili olduğu için aksatılmamadan yapılması gerekir. Petek temizliği şu şekilde yapılır;

  • Uygun bir petekten makine sistemine bağlanması gerekir.
  • Peteklerin vanası kapatılır yalnızca bir peteğin vanası açık bırakılır.
  • Petekler sökülmeden ön yıkma işlemi yapılır.
  • Bütün petekler açık konumda ve genel yıkamada olmalı
  • Daha sonra durulama işlemi yapılır.
  • Filtre temizliği yapılır.
  • Koruyucu kimyasal maddeler ilave edilir.
  • Kombi bakımı yapılır. Kombi bakımı zorunlu değildir. İsteğe bağlı olarak yapılır.
  • Sistem yakılıp hava alma işlemleri yapılmaya başlanır.
  • Sistem yakıldıktan sonra test edilir ve çalışılır bir durumda teslim edilir.
  • Bu işlemler sırasında evlerde kirlenme olması söz konusu değildir.

Neden Petek Temizliği Gereklidir?

Petekler kış aylarında havaların soğuması ile yakılmaya başlar. Daha az enerji ile daha fazla ısınma sağlanabilmesi için petek ve kombilerin temizlenmesi gerekiyor. Petekler hiç durmadan yüksek performans ile çalışır. Doğru ısıtabilmesi için petek temizliklerinin periyodik olarak yapılması gerekiliyor. Temizlenmeyen petek içleri su dolu olan sirkülasyonu yavaşlatır.

Bu sebeple sıcak su evin her yerini dolaşmadan soğur ve hiç bir işe yaramaz ve evi ısıtmaz. Verimli bir şekilde ısıtma olmaz. Petekler kapalı devre sistemi ile çalıştığı için içerisinde bulunan su kirlenir, çamurlanır, kireçlenir bu kalıntılar petek içinde kalır. Petek bu şekilde tıkanır ve evi ısıtmaz. Petek içerisinde bulunan tortular ve kireç birikintileri peteğin ısı verme kalitesini düşürür. Petek temizliği fiyatı detaylı olarak araştırılarak güvenilir işinde uzman kişilere yaptırılmalıdır.

Makine İle Petek Temizliği

Yeni nesil makineler yardımı ile petek temizlikleri çok daha hızlı bir şekilde yapılır. Tazyikli su ile tesisatın içine yapışmış olan bütün artıkları kireç parçacıklarını tortulları temizlemektedir. Tazyikin etkisi ile yapışmış olan kireçler ve tortullar, tahliye kısmından lavaboya akmaktadır. Temiz ve şeffaf su gelene kadar tazyikli su verilmeye devam edilir. Kış aylarında az enerji ile daha çok petek ısıtabilir. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadan periyodik temizleme işlemlerinin yerine getirilmesi petek temizleme fiyatı araştırılması yapıldıktan sonra firmamız profesyonel ekiplerinden hizmet alabilirsiniz.

Servise mi ihtiyacın var?

İhtiyacın olan hizmeti seç, sana en yakın servisi 1 saat içinde yönlendirelim.