Blog Image

Klima Arıza Kodları

Klimaların dikkatli ve özenli kullanımının sonucunda uzun vade bu klimalar kullanılabilir. Fakat gerekli bakımlar yaptırılmadığında ya da arıza problemleri yaşandığında klimalarda arıza kodlarını görmek ve bu kodların yanması mümkündür.

Klimalarda arıza kodlarının oluşması ile birlikte kişinin kısa süre içerisinde önlem alması ve gerekli servis ekibini arayarak tamir ettirmesi gerekir. Aksi takdirde arıza problemi daha da büyüyerek klimalarda kalıcı hasarlar oluşmasına neden olabilir.

Klima Arıza Kodları Nelerdir?

Arıza kodları genel olarak sayılarla ya da rakamlarla ifade edilen kodlardır. Klima arıza kodları her markanın modeline göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden de markaya göre arıza kodlarının rakam ve sayıları farklılık göstereceği için buna göre servis hizmetinden faydalanmak mümkündür.

Klimalarda genellikle E1,E2 ve E3 kodları dikkat çeker. E1 ile alakalı bir durum söz konusu ise oda sıcaklığı ile alakalı klimada bir problem olduğunu gösteriyor. E2 ise dış sensör arızasını gösteriyor. E3 ise evoparator arızasını gösteriyor.

U1 arıza kodu yandığı zaman bu durum ters faz olduğunu gösteriyor. U2 yetersiz voltaj veya beslenme arızasını gösteriyor. Arıza yandığı zaman mutlaka teknik servis hizmetini talep etmek gerekir. Arıza kodlarından herhangi birinin yanması yeterlidir. Direkt olarak bu kodlarla alakalı hizmet almak gerekir.

Klima Kullanımında Nelere Dikkat Edilir?

Klima kullanımında bazı noktalara dikkat edildiğinde arıza oluşmadan uzun vade sorunsuz bir klima kullanımı mümkün olur. Yılda iki kez periyodik bakımının yaptırılması ile herhangi bir arıza problemi oluştuğunda bunun önüne geçmek mümkündür. Ayrıca klimalar seçilirken hassas filtreli klima seçimi yapıldığında yine uzun vade kaliteli bir kullanım söz konusu olur. Klimaların arıza kodları yandığında kısa süre içerisinde teknik servisi aramak erken bir şekilde önlem alınmasını ve arızanın büyümemesini sağlar. Bu yüzden de hem doğru bakım ve kullanım hem de doğru zamanda servis hizmeti almak önemlidir. Klimalar alındıktan sonra düzenli şekilde kullanılırken yine arıza kodları oluşmadan temizliğine dikkat edilerek bir kullanım yapılması gerekir.

Klima Kullanımı İle Arıza Kodlarının Önemi

Klima kullanımı özellikle yaz mevsiminde tercih edildiği için bu kullanım esnasında arıza kodlarına da dikkat edilir. Arıza kodları oluştuğunda bu durum klimanın herhangi bir problemi olduğunu gösterir. Bu yüzden de klimalarda doğru ve arıza kodları olduğunda önlem almak amaçlı tamir ya da onarım hizmeti almak gerekir.

İmalarda arıza kodları markaya göre değişkenlik gösterdiği için herhangi bir arıza problemi olduğunda markaya bağlı olarak bir arıza o sorunu olduğu belli olur. Fakat hangi arıza kodu yanarsa yansın bu durum klimada tamir hizmetine gereksinim duyulduğunu ifade ediyor. Bu yüzden arıza kodları olduğunda önlem almak ve teknik servis ekibinden hizmet talep etmek gerekir.

Klimalara Neden Gereksinim Duyulur?

Klimalara gereksinim duyulmasının sebebi özellikle yaz mevsimindeki sıcak havalardan dolayı soğutucu bir sisteme gereksinim duyulmasından kaynaklanır. Klimalar sayesinde yaz mevsimindeki soğuktan bir an olsun uzaklaşmak ve rahatlıkla bu serinliği hissetmek mümkün olur. Klimalar aynı zamanda özellikle yaz mevsiminin fazla yaşandığı şehirlerde sürekli olarak tercih edilir. Yazı daha rahat şekilde geçirmek ve özellikle verimliliği yüksek olan çevre dostu klimalar sayesinde bu serinliği en iyi şekilde yaşamak mümkündür. Klima kullanımlarında arıza kodları ve gerekli bakımlarına dikkat edildiği sürece uzun vade kullanmak mümkündür. Düzenli şekilde bakımı yaptırılan klimalar her zaman doğru şekilde çalışmaya devam eder.

Klimalar ve Doğru Seçim

Klimalar daha doğru bir seçim yaparken modelini ve özellikle çevre dostu olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Aynı zaman daha hassas filtresi olan bir klima alımı ile birlikte uzun vade bir kullanım sağlanır. Kaliteli bir klima aldıktan sonra bu klimaların yıllık periyodik bakımları düzenli şekilde yaptırıldığında uzun vade klima kullanımı mümkündür.

Klimalarda kaliteli ve doğru seçimlerle beraber aynı zamanda bir bakım ve kullanımla en iyi şekilde klima kullanımı sağlanır. Her açıdan önemli olan klima kullanımlarında doğru bakımlar yaptırıldığında olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür. Özellikle arıza kodları konusunda önemli hareket etmek ve doğru arıza kodlarının önlemini alarak olumlu sonuçlar elde etmek mümkün olur.

Servise mi ihtiyacın var?

İhtiyacın olan hizmeti seç, sana en yakın servisi 1 saat içinde yönlendirelim.