Blog Image

Evde Klima Temizliği

Evimizin her köşesinin düzenli olarak temizlediği sağladığımız gibi klimalarımızın da temizliğini yapmalıyız. Belli aralıklarla klima temizliğini yapmak gerekir. Klima temizliğini klimanın ömrünü uzatır. Daha iyi ve tozlardan dolayı yavaşlayan gücünü eski hızına yetirmenizi sağlar. Klima temizliği klima servisleri tarafından yapılabilmekle birlikte daha maliyetli olması için kolaylıkla evde kendimizin de evde klima temizliği yapabileceği bir işlemdir. Bunun için küçük bir araştırma yapmamız yeterli olur. Ayrıca klimanızın hangi sistemle çalıştığını bilmeniz gereklidir.

Klima Temizliği İçin Gereken Malzemeler

Klima temizliği yapılması hem cihazınızın ömrü hem de sizin sağlığınız için oldukça önemlidir. Bazı durumlarda evde klima temizliği yapılabilir ancak cihaz ömrü ve oluşabilecek arızalar için teknik servis desteği talebinde de bulunabilirsiniz.

  • Klima temizleme spreyi
  • Elektrikli süpürge
  • Toz maskesi
  • Ufak bir fırça
  • Temizlik bezi

Klima Çeşitlerine Göre Temizlik Önerileri

Duvar Tipi Klima Temizliğinin Yapımı: Klimanızın genellikle yanlarından nadiren de ön bölgesinde yer alan klima iç ünite kapaklarının tırnaklarından tutarak yavaşça kaldırın. Klima kapağını kaldırdıktan sonra göz önüne gelen klima radyatör peteklerini elektrik süpürge yardımı ile tozlarından arındırın. Bu işlemi tozların spreydeki sıvı ile birleşip çamur haline gelmemesi için özellikle yapmanız önerilir.

Elektrikli süpürge ile toz alma işleme tamamlandıktan sonra klima spreyi ve toz alma bezi ile klima temizliğine devam edin. Toz alma bezine sprey temizleyici sıkın ve petekleri güzelce silin. Ardından küçük ve araya sıkışmış tozları da almak için fırça ile Temizliği sürdürün. Bu basamakları doğru bir şekilde yaptığınızda evde klima temizliği işlemini yapmış olursunuz.

Salon Tipi Klima Temizliği Yapımı: Klima ile elektrik temasını kesin. Kesinlikle klima çalışırken temizliğini yapmayın. Hava emiş panelinin üst kısmından tutun ve yavaşça öne doğru çekerek çıkarın. Elektrikli süpürge kullanarak görülen tozları çektirin. Klima temizleme spreyi ile veya sabunlu su ile geri kalan kirleri temizliğine ve fitneyi kurulayın iyice kuruyana kadar bekletin.

Fitre temizliği bu aşamaları uyguladıkları sonra tamamlanmış oluyor. Son olarak çıkardığınız klima filtresine yavaşça iterek geri yerine takın. Salon Tipi klimalarda fitre. Temizliğinin 2 hafta bir hiç olmadı ayda bir kere tekrarlanması öneriliyor. Filtre temizliği ile klimanız daha iyi ısınır ve çalışır bu da elektrikten tasarruf yapmanıza imkân sağlar.

Kaset Tipi Klimalarda İç Ünitelerde Filtre Temizliği: Hava emiş bölümünde yer alan ızgarayı kapak üzerinde yazılı olarak işaretlenmiş yerlerinden basarak yavaşça açın. Ardından ön ızgarayı 45 derecelik açıyla tutun ve yukarı doğru hafifçe kaldırarak öne çekerek kaldırın. Fitreyi öne çekin. Fitrenin tozlarını elektrik süpürge ile çektirin.

Elektrik süpürgeniz yok ise küçük bir fırça yardımı ile tozları alın. Sabunlu su ile tamamen kilerinden arındırdıktan sonra kurulayın. İyice kurulandıktan sonra hava filtresine aynı işlemlerin bu sefer tam tersini kullanarak yerine takın. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra fitreyi klima kumandası ile ilgili ünite filtresine sıfırlama veya iç ünite seçeneklerinden fitre sıfırlama düğmesine tuşlayıp ayarla diyerek fitreyi sıfırlayın.

Klima Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İlk olarak evde klima temizliği başlamadan önce kesinlikle olası bir elektrik çarpma tehlikesine maruz kalmamak için klimanızın elektrikle bağlantısını kesiniz. Klimaya direk sıvı ile temas etmesini sağlamayın.

Temizlik bezine sıktığınız sıvı ile klimayı temizleyin. Ardından kurulamaz işlemi yapın. Klima temizliği yaparken dikkatli olun ve yavaş hareketlerde bulunun. Çıkarmaktan veya takmaktan zorluk çektiğiniz parçalarda klimanızın kullanım kılavuzundan yardım alın. Şayet bu işlemleri uzun ve yorucu buluyorsanız klimanızın temizliği için firmamızdan hizmet talep edebilirsiniz.

Servise mi ihtiyacın var?

İhtiyacın olan hizmeti seç, sana en yakın servisi 1 saat içinde yönlendirelim.