Blog Image

Klima Bakım Neden Bu Kadar Önemli?

Klimadan kötü koku gelmesinin birkaç nedeni olabilir. parçaların bazı bölümleri:

Kirli/kötü hava filtresi: Klimanın hava filtresi düzenli olarak temizlenmezse, kirlenir ve hava almasını engeller. Bu da klimanın içinde kötü kokulara neden olabilir.

Nemli klima sistemi: Klima sistemi havayı soğutmak için su buharını yoğunlaştırır. Yoğuşan su, biriktirme bozulmalarında bozulmalar ve bu etkilerin temizlenmemesi halinde bakteri ve küf oluşur.ve Bakteri ve küf: Klima sistemi, nemli ortamların cihazlarına neden olabileceğinden, bakteri ve küf üremesi için uygun bir ortam sağlayabilir. Bu da kötü koku çoğalmasına neden olabilir.

Dışarıdan gelen kokular: Klima sistemi, dışarıdaki koku kaynaklarından ( örnek, koruyucu bir çöplük veya fabrika) gelen kokuları da içeriye alabilir.

Bu tüketicileri biri veya birkaçı, klimadan kötü koku çoğalmasına neden olabilir. Klimanın düzenli bakım ve temizliği, bu kullanma kurallarına yardımcı olabilir.

Klimadan Ses Geliyor, Ne Yapmalıyım?

Eğer klimadan ses geliyorsa, bunun birkaç farklı nedeni olabilir. Öncelikle, klima cihazının fanı veya kompresörü arızalanmış olabilir. Ayrıca, klima cihazının içindeki filtrelerin tıkanmış olması veya kirlenmiş olması da klimadan gelen sesin nedeni olabilir.

Bu durumda yapmanız gerekenler şunlardır:

Klimayı kapatın: Klimadan gelen sesi duyduğunuz anda, klima cihazını kapatın. Bu, klimanın daha fazla zarar görmesini önleyecektir.

Sorunu teşhis edin: Klimanın neden gürültü yaptığını anlamak için, bir Klima Servis uzmanından yardım alabilirsiniz. Uzman, klima cihazını kontrol edecek ve sorunu teşhis edecektir.

Bakım yaptırın: Klimanın içindeki filtreleri düzenli olarak temizlemek veya değiştirmek, klimanın daha sessiz çalışmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, klimanın periyodik bakımını yaptırmak, daha büyük bir arıza yaşanmasını önleyebilir.

Klimayı değiştirin: Eğer klima cihazı çok eskiyse veya tamir edilemeyecek kadar hasarlıysa, yeni bir klima cihazı satın almayı düşünebilirsiniz.

Sonuç olarak, klimadan gelen ses normal bir durum değildir ve ihmal edilmemelidir. Sorunu teşhis etmek ve gerekli önlemleri almak için bir Klima Servis uzmanından yardım almanız önemlidir.

Klima Dış Ünitesinden Su Damlatması Normal mi?

Klima dış ünitesinden su damlatması normal bir durum değildir. Bu, genellikle klima cihazında bir sorun olduğunu gösterir. Klima cihazı, soğutma işlemi sırasında nem toplar ve bu nem kondanserleşir. Normalde, bu suyun buharlaşması veya dışarı atılması için bir mekanizma bulunur.

Ancak, dış üniteden su damlatması genellikle bu mekanizmanın işlevini yerine getirmediğini veya tıkanmış olduğunu gösterir. Bu tıkanıklık, klima cihazının içindeki filtrelerin tıkanması, kirlenmesi veya yoğunluğunun artması nedeniyle olabilir. Ayrıca, klima dış ünitesinin etrafında çevresel faktörlerden kaynaklanan engelleyici nesnelerin olması da tıkanıklığa neden olabilir.

Bu durumda yapmanız gerekenler şunlardır:

Klimayı kapatın: Klima dış ünitesinden su damlatması durumunda, klima cihazını kapatın. Bu, klimanın daha fazla zarar görmesini önleyecektir.

Sorunu teşhis edin: Klimanın neden su damlattığını anlamak için, bir Klima uzmanından yardım alabilirsiniz. Uzman, klima cihazını kontrol edecek ve sorunu teşhis edecektir.

Bakım yaptırın: Klimanın içindeki filtreleri düzenli olarak temizlemek veya değiştirmek, klimanın daha sessiz çalışmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, klimanın periyodik bakımını yaptırmak, daha büyük bir arıza yaşanmasını önleyebilir.

Drenaj hattını temizleyin: Klima dış ünitesinden su damlatması, drenaj hattının tıkanması nedeniyle de olabilir. Bu durumda, drenaj hattını temizleyebilir veya bir Klima uzmanından yardım alabilirsiniz.

Sonuç olarak, klima dış ünitesinden su damlatması normal bir durum değildir ve ihmal edilmemelidir. Sorunu teşhis etmek ve gerekli önlemleri almak için bir Klima uzmanından yardım almanız önemlidir.

Servise mi ihtiyacın var?

İhtiyacın olan hizmeti seç, sana en yakın servisi 1 saat içinde yönlendirelim.